Főoldal
  

Kedvelt tavaszi gyümölcs tele vitaminnal és tápanyaggal. Eper = termesztett. Szamóca = vadon termő.

Serkenti a vérkeringést és méregtelenítési folyamatokat.

Kitűnő vértisztító, ami magas C-  vitamin-tartalmának köszönhető. 

Csökkenti a szívbetegségek, a kötőszöveti gyulladások, az agyér-elmeszesedés és a rák kialakulásának esélyét.

Alacsony a kalóriatartalma (34 kcal / 10 dkg) -> fogyókúrához remek.

Fogyasztása a jóllakottság érzetét kelti.

Vértisztító hatása segít a salakanyagok és a felesleges zsír távozásában.

A cukor hizlal, elnyomja az eper egyedülálló zamatát, erjedésének indul, ezzel a fontos anyagok, vitaminok bomlását is felgyorsítja.

Sajnos az apró magvas gyümölcsök, így az eper is, csalánkiütés idézhetnek elő. Ez elsősorban csecsemőknél tapasztalható.

Aki nagyon ritkán eszik friss epret, szintén bőrkiütést kaphat tőle.

Fontos, hogy mint minden gyümölcsöt, az epret is mossuk meg alaposan.

Az egyenletes felületű, tömör húsú, világosvörös színű gyümölcs fagyasztás után is megőrzi sajátos zamatát.

A benne található vegyületeknek fiatalító hatásuk van.

Bőrápolónak is kiváló, hiszen megvéd a nap káros hatásaitól.

A bőrbe dörzsölve megszabadít az elhalt hámsejtektől, véd az ultraibolya sugárzástól, és napozás után hűsít.

Ha fogaidat pépesített földieperrel dörzsöld át hetente egyszer, meglátod, fehéren csillognak majd.

Nyersen, cukrozva vagy tejszínhabbal tálalva is kitűnő finomság, de eperhabot is készíthetünk belőle.

Használhatjuk süteményekhez, elsősorban gyümölcstortákhoz, de szörp, dzsem, bólé és gyümölcsbor készítésére is kiválóan alkalmas.

 

Próbáld meg cukrozás nélkül fogyasztani!

  

KovacsneJulika

6 unoka boldog nagymamája. Szeretek sütni-főzni, kertészkedni.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció