Főoldal
  

Megfelelő, a hajtípusnak való termékek és némi szakértelem.

Hogyan csináljuk otthon?

* Hajmosás közben maszírozzuk a fejbőrünket, ahogy a fodrász is teszi. Ezzel serkentjük a vérkeringést és a haj növekedését.

* Amikor felvittük a balzsamot a hajunkra, fésüljük ki az összegubancolódott tincseket még az öblítés előtt, így több hatóanyag jut a hajszálakba.

* Ha dús hajat szeretnénk, csak hajtsuk előre a fejünket, és így szárítsuk a hajat. Ennél azonban már vannak jobb módszerek is. Ahhoz, hogy a hajtöveket láthatóan megemeljük, inkább hajtsuk az egyik, majd a másik oldalra a fejünket, és fésüljük a hajunkat mindig az ellentétes irányba. Hajvasalóval vagy hajsütővassal adjuk meg a végleges formát, majd lakkal rögzítsük.

* A profi hajápolókat, amelyeket a fodrászok is használnak, már haza is vihetjük. Nem mindegy azonban, hogy mivel kezeljük, formázzuk otthon a frizurát.

* A legjobban akkor járunk, ha olyan szalont választunk, ahol a kedvenc termékeinkkel dolgozik a fodrász, így azonnal tud ajánlani olyat, ami pont nekünk való, és otthon is könnyedén használhatjuk.

* Szerencsére már nemcsak samponok, pakolások állnak a rendelkezésünkre, hogy csillogóvá varázsoljuk a hajunkat, hanem hajszárítók, hajvasalók és hajsütővasak is. A legjobb, ha olyat választunk, amelyen a hőfokot mi magunk tudjuk beállítani, hogy ne égjenek le a tincsek.

* A nők 75% festi a haját, vagy azért. hogy eltüntessék az ősz szálakat, vagy csak valami újdonságra vágynak. Azt már tudjuk, hogy a festés roncsolja a hajszálak szerkezetét, ezért ilyenkor sokkal több odafigyelésre, ápolásra van szükség. Ezt vegyük komolyan, mert a fényét vesztett, szöszös hatású frizura ápolatlannak hat.

  

Hajni78

Tanító néni

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció