Főoldal
  

Ha otthon készítjük el, nem kerül bele mesterséges színezék és egyéb ízfokozó.

Gabonafélék és gyümölcsök jelentik az alapot. Ezt keverjük különféle folyadékokkal.

 

Alapanyagok

Gabona: a magvakat lehet egyben is hagyni, vagy feldarabolni, esetleg csíráztatni. Az 5 legfontosabb: búza, rozs, árpa, zab, köles.

Diófélék: dió, mogyoró, mandula, gesztenye. Akár pirítani is lehet őket.

Olajos magvak: napraforgó, len, tökmag, pisztácia, kókusz, szezámmag.

Szárított gyümölcsök: aszalt szilva, datolya, mazsola, szárított alma, füge,stb. Szezonális friss gyümölcsök.

Édesítés: méz, agave szirup, kókusznektár, stevia, nyírfacukor, darált datolya,

Szuperfood (szuperételek): goji bogyó, spirulina, macagyökér, natúr kakópor, chia, quinoa pehely, kókuszpehely,

 

Folyadékok

Keverhetjük tejjel, kefírrel, joghurttal, frissen facsart gyümölcslével, akár általunk készített (vagy boltban kapható) mandulatejjel, egyéb vegán tejjel (rizs, szója, stb.)

Érdemes a müzlit előző este beáztatni, hogy reggelre könnyebben emészthető állapotba kerüljön. A friss gyümölcsöket reggel adjuk hozzá!

Gyors módszer a mikróban tejjel együtt megmelegített változat.

Egyszerre nagyobb mennyiséget is készíthetünk, így nem kell vele naponta bíbelődni. Fénytől védett, száraz helyen jól záródó dobozban tartsuk.

  

Mazsola

Miss vidámság

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció