Főoldal
  

Honnan tudjuk, hogy melyik a friss hús? Mi alapján lehet eldönteni?

Disznóhús

Világos rózsaszínes

Marhahús

Közepesen vörös, rostosabb

Bárányhús

Sötétvörös, finom rostozatú

Szárnyas

Fehérebb, szárazabb

Hal

Rugalmas a húsa, szeme tiszta, kopoltyúja élénkvörös. Gyorsan romlik, hamar fel kell használni.

 

Általánosságban elmondható, hogy a fiatalabb állat húsa világosabb, omlósabb, az idősebbé sötétebb, rágósabb.

Fajtától függően édeskés, idővel kissé savanykás, de semmiképpen nem émelyítő, sőt nem záptojásszagú! Ecetszag esetén is gyanakodjunk, mert a kereskedők ezzel a trükkel szoktak élni, ha el akarják nyomni a romló hús szagát.

Ha egy hús tapintása ragacsos, nyálkás, nyúlós felületű, akkor már romlásnak indult, ne vegyük meg!

Darált húst csak akkor vegyünk, ha az orrunk előtt darálják le a húst, amit mi választottunk!

Ha előrecsomagoltat veszünk, nézzük meg a cimkét! Ha nem olvasható rendesen, át van ragasztva ne vegyük meg.

Fagyasztott hús esetében ha van mellette fagyott folyadék is, az azt jelzi, hogy egyszer más kiolvadt. Ilyet se vegyünk!

  

BolzsayBacsi

Özvegy kertész vagyok, és a konyhában is jól megállom a helyem..

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció