Főoldal
  

Remek savanyúság.

Hozzávalók

2 kg közepes méretű lila hagyma

2 szál zellerlevél

Az ecetes léhez

víz

1 kiskanál egész fekete bors

1 kiskanál koriandermag

20%-os ecet

cukor

1 késhegynyi nátrium-benzonát

A hibátlan, megtisztított, megmosott hagymákat tegyük be az üvegbe, rakjunk közéjük 1-1 szál zellerlevelet is, majd töltsük fel vízzel, és a hagymát lefogva, a vizet öntsük vissza a fazékba.

Forraljuk fel, húzzuk le a tűzről, szórjuk bele a szemes borsot, a koriandert, sózzuk, cukorzzuk, és erőteljesen öntözzük meg ecettel.

Amikor kihűlt a lé, keverjük bele a nátrium-benzonátot, és öntsük a hagymára. Szórjunk még rá 1-1 késhegynyi tartósítószert, majd zárjuk le jól az üvegeket, és a spájzba téve, a polcokon 2-3 hónapig hagyjuk állni.

A kellően megsavanyodott hagymát egészben sült csirke, sertéssült, marhasült mellé kínálhatjuk.

  

KovacsneJulika

6 unoka boldog nagymamája. Szeretek sütni-főzni, kertészkedni.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció