Főoldal
  

Egészségesen is el lehet készíteni és az ízekről sem kell lemondani!

Hozzávalók 4 személyre

1 fejes saláta

2-3 dkg retek

2 kis paradicsom

1 szelet toastkenyér

10 dkg sárgarépa

7 dkg kígyóuborka

40 dkg darált marhahús

1 tojás

kb 1 teáskanál + 2 evőkanál olaj

4 magos zsemle

4 teáskanál mustár

4 teáskanál joghurtos salátaöntet

4 teáskanál light ketchup

3evőkanál fehérborecet

bors

édes-nemes paprika

cukor

5 szál metélőhagyma

A fejes saláta két szép levelét félretesszük, a többit falatnyi darabokra tépjük. A retket vékonyra szeleteljük, a paradicsomokat 6-6 szeletre vágjuk. A toastkenyeret hideg vízbe áztatjuk. A sárgarépát tálba reszeljük, az uborkát felszeleteljük.

A kinyomkodott toastkenyeret, a darált húst meg a tojást a sárgarépához adjuk, és alaposan összegyúrjuk. Sóval, borssal, édes-nemes paprikával fűszerezzük. Majd teflonserpenyőben felhevítünk kb. 1 teáskanál olajat. A húsmasszából 4 lapos fasírtot formálunk, és mindkét oldalukat 3-4 percig sütjük.

A félbevágott zsemlék alsó részét megkenjük mustárral, beborítjuk 1/2 salátalevéllel, joghurtos salátaöntetet teszünk rá, majd megrakjuk 4-4 uborkaszelettel. Ráhelyezzük a fasírtokat, ketchupot simítunk rájuk, beborítjuk paradicsomszelettel, és rátesszük a zsemlék tetejét.

A vinaigrette-hez tálkába öntjük az ecetet. Hozzákeverünk 2 evőkanál olajat, beleszórjuk a felaprított metélőhagymát, és sóval, borssal meg kevés cukorral ízesítjük. A retket, a maradék uborkát és a falatnyi salátadarabokat összekeverjük, majd a vinaigrette-be forgatjuk. A hamburgereket a salátával együtt kínáljuk.

 

Elkészítési idő: 30 perc

1 adag: 390 kcal

  

Annamari

Dietetikus vagyok 15 éve.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció