Főoldal
  

Sokféle ételhez szükséges valamilyen levesalap. Érdemes a főzéssel fáradozni, hiszen ízlésünknek megfelelően készíthető, és lefagyasztva sokáig eláll!

Levesesfazékba teszünk egy tyúkot vagy csirkét, ráöntünk kb 5 liter hideg vizet. Felforraljuk, a tetejéről leszedjük a habját, majd beleszórjuk a zöldségeket:

3 fehér- és 4 sárgarépát,

2 vörös- és 3 gerezd fokhagymát,

1 zellergumót,

1 babérlevelet,

3 ág petrezselyemzöldet,

1 ág kakukkfüvet,

1 kelkáposztalevelet,

1 kiskanál szemes borsot és

3 teáskanál sót.

Lassú tűzön, gyöngyözve főzzük 2-3 órán át. A levest leszűrjük (a benne főtt húst és zöldségeket elfogyasztjuk), és ha kihűlt, leszedjük a zsírt a tetjéről. Kb 3,5 liter lesz belőle. Az alaplé adagokra osztva jégkockatartóban (vagy tejfölöspohárban) lefagyasztható, utána a leveskockák nejlonzacskóban tárolhatók.

  

KovacsneJulika

6 unoka boldog nagymamája. Szeretek sütni-főzni, kertészkedni.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció