Főoldal
  

Egészségesebb, mint az olajban sült verzió, és a fűszereknek köszönhetően finomabb is.

1,2 kg burgonya

2 evőkanál olívaolaj

2 evőkanál durvára őrölt só

1 teáskanál őröltpaprika

1/2 teáskanál koriander

1/2 teáskanál fekete bors

A mártáshoz

500 ml passzírozott paradicsom

250 g kígyóuborka

1 evőkanál méz

1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld

csipetnyi só

A burgonyákat jól mossuk meg, kefével távolítsuk el a vékony héjukat (újburgonya esetében). Vágjuk fel mindegyiket 4 darabra, fűszerezzük és sózzuk meg, majd jól keverjük össze az olajjal. A sütőt melegítsük elő 210'C-ra.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A burgonyákat tegyük a tepsibe, és kb fél óráig süssük.

Közben készítsük elő a mártást:

Az uborkát tisztítsuk meg, vágjuk félbe, és távolítsuk el a magjait, majd vágjuk fel apró kockákra.

Az uborkát a paradicsommal, a mézzel és a petrezselyemzölddel együtt passzírozzuk át. Ízlés szerint sózzuk meg, de tehetünk hozzá egy kis csilit is. Nemcsak sült krumplihoz, de nyársas húsokhoz is kiváló.

  

KovacsneJulika

6 unoka boldog nagymamája. Szeretek sütni-főzni, kertészkedni.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció