Főoldal
  

Kellemesen enyhe vagy aromás, esetleg enyhén csípős, netán sós, puha vagy kemény - a sajtpultoknál mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt.

Camambert

E nemes penészes kérgű sajt enyhe íze az érés során egyre áthatóbbá válik. Más élelmiszerekkel jól kombinálható.

 

Kecskesajt

Kellemesen savanykás ízű. Kitűnő például salátákba vagy hirtelen kisütve.

 

Juhsajt

Legalább 15% juhtejből kell készülnie. Legismertebb képviselője a hörög feta sajt. Manírozásra is kiválóan alkalmas.

 

Gouda

E lágy, vajas hollnad sajt aromája az érési fokozattól függően az enyhétől a pikánsig változhat. Kiválóan reszelhető, fűszeres mártásokhoz, rakottasok tetejére sütve, valamint salátákba ideális.

 

Raclette

Eredetileg parasztok által a svájci Alpokban készített, kissé a dióra emlékeztető zű sajtkülönlegesség. Enyhén fűszeres aromájú.

 

Rokfort

Erős, telt ízű, juhtejből készült és penészgomba-kultúrával beoltott sajt. A franciaországi Combalou-hegység barlangjainak nedves klímájában érlelve válik egyedülálló aromájúvá. Szószokhoz remek.

 

Gorgonzola

A kék-zöld erecskékkel behálózott, világhírű olasz márványsajtot mintegy hatvan napig érlelik Kellemesen csípős, kissé édeskés ízének köszönhetően körtébe töltve, tejszínes mártásokban, továbbá salátákban fogyasztják.

 

Natúr krémsajt

Mivel nem túl intenzív ízű, sokoldalúan fűszerezhető és elkészíthető. Különféle zsírtartalmú változatai léteznek. Állaga ennek megfelelően a krémestől egészen a száraz morzsalékosig változhat.

 

Mascarpone

Az Olaszországból származó, friss tejszínből készült desszertsajt pikáns és édes ételekhez egyaránt ideális alapanyag. Zsírtartalma mintegy 80%.

 

Mozzarella

Lágy, rugalmas szerkezetű túrósajt. A túrómassza leforrázásával, majd gyúrásával állítják elő. Sós oldatban tárolják, illetve árusítják, hogy ki ne száradjon. Semleges íze miatt szinte bármilyen fogáshoz (salátába, pizzára is) felhasználható.

 

Ementáli

E friss tehéntejből készült svájci kemény sajt könnyen felismerhető hatalmas, selyemfényű lyukakkal tarkított belsejéről. Sütéskor szálasra olvad szét.

 

Gruyere (greyerzer)

A sajtkorong és a lyukak is kisebbek, mint az ementálinál. Lassan, alacsony hőmérsékleten érlelik. Igen pikáns ízű, megolvasztva fondünek is pompás.

 

Parmezán

A legkeményebb sajtok közé tartozik, nagyon fűszeres, kissé csípős, lyukak nélküli. Késsel nem vágható, de kiválóan reszelhető, forgácsolható. Az olasz tésztaételek elmaradhatatlan hozzávalója.

  

KovacsneJulika

6 unoka boldog nagymamája. Szeretek sütni-főzni, kertészkedni.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció