Főoldal
  

Francia halleves.

1 kis főzőhagyma

3 gerezd fokhagyma

1/2 csokor petrezselyemzöld

75 dkg paradicsom

3 késhegynyi sáfrány

3 babérlevél

1 csomó újhagyma

1 kg vegyes, konyhakész hal (angolna, lazacfilé, tengeri sügér, stb)

20 dkg bagett

bors

a sütéshez olívaolaj

A főzőhagymát cikkekre vágjuk. A fokhagymát présen átnyomjuk. A paradicsomot vékony cikkekre osztjuk. Kevés olajat felhevítünk, és megpároljuk benne a kétféle hagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, a petrezselyemzöldet meg a sáfrányt, és további kb 5 percig pároljuk. Sóval, borssal, babárlevéllel ízesítjük, majd 7,5 dl vízzel felöntve kb 20 percig főzzük.

Közben az újhagymát apróra feldaraboljuk. A halakat adagokra vágjuk, és az újhagymával együtt a levesbe szórjuk. Kb 10 percig főzzük, majd sóval és borssal ízesítjük. A hallevest a zsiradék nélkül megpirított bagettszeletekkel kínáljuk.

  

Zsurnaliszta

Újságíró vagyok, minden érdekel ami a Nagyvilágban történik.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció