Főoldal
  

Karibi étel.

Hozzávalók 8 személyre

2-3 gerezd fokhagyma

1 doboz (425 ml) csemegekukorica

1 doboz (425 ml) vesebab

4 közepes papaja

kevés citromlé

1 kis piros chilipaprika

3 szelet marhahús (kb 30 dkg vesepecsenye)

kevés citromfű

2 közepes, érett avokádó

4 ek majonéz

fehér bors

a díszítéshez rózsabors

a sütéshez olaj

A fokhagymát felaprítjuk. A kukoricát meg a babot lecsöpögtetjük. A papajákat félbevágjuk, és a magokat eltávolítjuk. A kanállal nagy darabokban kivájt gyümölcshúst felkockázzuk, és kevés citromlével meglocsoljuk. A kivájt héjakat félretesszük.

A chilit a magok kikaparása után felaprítjuk. A hússzeleteket vékony csíkokra metéljük. Serpenyőben felhevített olajon a húst a fokhagyma felével együtt kb 4 percig sütjük, majd megfűszerezzük.

A citromfűből keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit vékony csíkokra metéljük. A félbevágott avokádók magját kiemeljük. Húsukat a héjból kanállal kivájjuk, majd felkockázzuk.

A papaja kivételével a saláta hozzávalóit és a majonézt összekeverjük, és sóval, borssal, citromlévell ízesítjük. Közvetlenül fogyasztás előtt beleforgatjuk a papaját, majd a salátát a kivájt papajahéjakba halmozzuk. Rózsaborssal és a félretett citromfűvel díszítjük.

  

Mazsola

Miss vidámság

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció