Főoldal
  

Az igazi pizza titka: kétszer kell keleszteni. Tehát amikor megkelt, nyomjuk még vissza egy kicsit a tálba, és kelesszük meg újra.

1 kg liszt

fél liter víz

2 dkg élesztő

1 evőkanál só

fél dl olívaolaj

fél kg paradicsom

fél kg pizzamozzarella

Az élesztőt kevés langyos vízben felfuttatjuk, majd a lisztbe tesszük. A tésztát összegyúrjuk, és elkezdjük dagasztani. A kettős kelés azért fontos, mert ettől lesz finom ropogós a tészta, és ehető marad hidegen is.

A tésztagombócokat lisztezett deszkán középről kiindulva formázzukm kézzel nyújtsuk. Ha lelógatjuk az asztal széléről, még a gravitáció is segít!

Fontos, hogy mindezt sima és tiszta felületen végezzük. Házi sütőhöz mintegy fél centi vastagra nyújtsuk ki! Azután a meghámozott, passzírozott, bazsalikomos paradicsomot simítsuk el a tésztán, szórjuk meg a sajttal, és olajjal kikent tepsiben 15 perc alatt süssük ki.

  

KovacsneJulika

6 unoka boldog nagymamája. Szeretek sütni-főzni, kertészkedni.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció