Főoldal
  

Kis olasz szótár, hogy tudjuk mit eszünk vagy mit rendeljünk.

&

Al dente

"Ami jó a fognak", a nem puhára, "haraphatóra" főtt tésztát nevezik így.

Antipasto

Az előételválaszték, a harapnivaló olasz elnevezése.

Budino al cioccolato

Különleges olasz csokipuding.

Cannelloni

Spenóttal, ricottával vagy sonkával töltött, palacsintához hasonló, henger alakú tészta.

Cappelletti

Kis kockákra vágott tésztalap, átlósan félbehajtva, ricottával töltve.

Carpaccio

Vékonyra szeletelt marhafilé, citromos-olívás-parmezános öntetben.

Zuppa di castagne

Gesztenyeleves.

Crema pasticcera

Sárgakrém vaníliaízesítéssel.

Zuppa di cozze

Kagylóleves.

Farfalle

Masni alakú tészta.

Fontina

Intenzív aromájú, selymes, könnyen olvadó sajt, főzéshez, sütéshez kiváló.

Gnocchi

Burgonyából készült nudlicskák.

Gorgonzola

Lágy, krémes nem fűszeres ízű sajt, borokhoz, vagy csak magában fogyasztva is fenséges.

Lasagne

Bolognai és basemallmártással töltött parmezános rakott tészta.

Minestrone

Olaszos zöldségleves.

Pasta frolla

Kevert tészta, gyümölcstortákhoz, gyümölcskosarakhoz használják.

Pecorina Toscana

Testes juhsajt, mely klasszikus chiantival fogyasztva az igazi.

Penne

Vágott végő csőtészta.

Pesto

Fenyőmagból, fokhagymából, parmezánból, citromléből és olívaolajból álló pikáns mártás.

Ricotta

Olasz túrófajta, nem azonos a mi tehéntúrónkkal.

Cozze rosse

Fekete kagylófajta.

Strozzapreti

Papfojtó tészta, Sergio Viti séf specialista, ha meg szeretnéd kóstolni, menj el Giannihoz a Pomo D'Oro étterembe.

Sugo

Mártás tésztafélékhez.

Tartufo

Szarvasgomba.

Tortellini

Kis kockákra vágott tésztalap, átlósan félbehajtva, hússal, bolognai szósszal töltve.

Vongola

Kicsi fehér kagylófajta.lt;/p>

  
Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció