Főoldal
  

A divat fővárosa.

Talán sokan nem tudják, de a Lombardia fővárosának is nevezett Milánó korábban kanálisokból állt, akárcsak Velence, ám ezeket Mussolini diktatúrája alatt feltöltötték, és mára már csak a Porta Ticinese-Naviglio negyed maradt meg régi formájában. Ezen a városrészen tehát nem tükröződik olyan nyilvánvalóan a luxus és a csillogás.

A belvárost azonban már a divat, egy negyedrését pedig teljes egészében Giorgio Armani uralja. Az ő divatháza a legnagyobb, amely a via Montenapoleonét, a divat sétálóutcáját nyitja meg, mely egy igazi bevásárlóközpontnak felel meg: Armanni, Emperio Armanni, Armani Casa márkák találhatóak itt, sőt még egy saját kávézót, és a Nobu nevű éttermet is üzemelteti Giorgo Armanni. Akárcsak a híres Armani éjszakai klubot. Ide olyan hírességek járnak, mint Paris Hilton vagy Victoria Beckham, de Armanit is megtalálhatod a VIP Lounge-ban. (Persze testőreivel körülvéve). Sőt még a konkurens divattervezők, Domenico Dolce és Stefano Gabbana is szívesen szórakoznak itt.

Divatgyár

Milánó a divat iparvárosa. A külvárosokban találhatóak a nagy cégek gyárai, és költőien azt is mondhatjuk: ha a divat szellemi szülőatyja Párizs, akkor Milán az, ahol életre kelnek a darabok. Óriási élmény végigsétálni a via Della Spigán is, amely párhuzamosan húzódik a via Montenapoleonéval. Moschino, Roberto Cavalli, Bulgari, Tifanny, Tod's, Valentino, Fay, Malo: csak néhány a sok közül. Ne felejtsük el a számos showroomot sem, amelyek talán a legfontosabbak a divatipar számára, hiszen az egész világról itt rendelik meg a kollekciókat.

A Brera-negyed és a Dóm tér

A belvárossal ellentétben ebben a negyedben inkább bohém, művészi hangulat uralkodik, és itt találhatók a legjobb éttermek és kávézók. Például a híres Da Claudio, amely egy színvonalas szusibár; a nyers halakat friss salátával és proseccóval kínálják. A Brera utcáin esténként a jósnők kirakják hangulatos lámpákkal és varázsgömbökkel díszített kis összecsukható asztalaikat. Szintén a Brerában található a Pinacoteca képtár, mely valódi remekműveket is őriz.

A Brera-negyedből a Dóm térre könnyen visszasétálhatsz, vagy akár a régi sárga villamosra is fölülhetsz. Itt magasodik a milánói Dóm, a világ negyedik legnagyobb székesegyháza, amely mintegy negyvenezer főt képes befogadni. Ha nincs tériszonyod, érdemes fölmenni a tetejére, jobb kilátást a városra aligha találsz. Szintén itt található a Teatro Di Scala világhírű neoklasszicista épülete. Talán nem olyan gyönyörű, mint a budapesti Operaház, de kihagyhatatlan látványosság. Innen már a Il Vittorio Emanuel utca árkádjai jelennek meg, melyekben a mozaikpadlót érdemes megcsodálni. Az igazi nagy bevásárlóutcák mellett a legkedveltebb a Rinascente áruház. Itt több emeleten megtalálhatod az összes divatmárkát, és ha nincs kedved ajándékok után kutatva róni a város utcáit, itt biztosan találsz valami vásárfiát. A Rinascente tetején található éttermekben pedig kipihented a vásárlás fáradalmait, és a szép kilátásban is gyönyörködhetsz.

Buon apetito!

A boltíves csarnokon végigsétálva jutsz a II Vittore Emanuel Galériába, ahol többek között megtalálhatod a híres Zucca kávézót, amely leginkább a pesti Gerbeaud-hoz hasonlítható. Az impozáns kávé- és édességkínálat mellett érdemes megkostólni egy igazi különlegességet, a Zucca likőrt. Milánóban szokássá vált az esti órákban az úgynevezett aperitivo fogyasztása, mely általában egy koktélt takar, amihez szendvicseket, tésztát, pizzafalatkákat adnak. Sokan ilyenkor találkoznak a barátaikkal, így a bároknak megéri menüként is kínálni az aperitivót, melynek ára így igazán jutányos, általában 6-10 euró között van. Ez azonban még nem helyettesíti a vacsorát, hiszen a milánóiak este 10 előtt nemigen ülnek asztalhoz. Feltétlenül meg kell kostólni a tipikus olasz édességek egyikét, pl tiramisu vagy a profiterol. Ha időd engedi, nézz be a milánóiak kedvenc helyére, a Sissi kávézóba is. A legjobb, ha reggel mész, és úgy kezded a napot, ahogy egy igazi bennszülött: kávéval és brióssal / croissannal.

Pezseg az élettől

Milánó hömpölygő forgalmú, örökmozgó város. Parkolni például szinte lehetetlen, amit a helyiek olykor egyszerűen úgy oldanak meg, hogy a járdára parkolnak, de a többség inkább robogóval közlekedik. A város legtrendibb helye pillanatnyilag a Dolce & Gabbana által megnyitott Gold bár és étterem és a Piazza Risorgimentón. A berendezés aranyszínű, és leginkább a hetvenes évek stílusára emlékeztet. Ahogy belépsz, egyből káprázni kezd a szemed a sok luxus és pompa, na meg a mindent beborító arany láttán.

Exkluzív kirándulás

A legismertebb és egyik legszebb környékbeli kirándulóhely a Comói-tó, amely csupán egyórányira van a várostól. Nemcsak szépségével hívja fel magára a figyelmet, hanem azzal is, hogy George Clooney is itt vásárolt villát. A divat is éppúgy behálózza a városkát, mint Milánót, ráadásul a comói divatbutikoknak egyedülálló stílusa van, ami még a milánóiak számára is érdekességnek számít.

  

Zsurnaliszta

Újságíró vagyok, minden érdekel ami a Nagyvilágban történik.

Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.
Regisztráció